9 idei pentru a avea părul strălucitor și sănătos
2018-10-02 09:15:38

Cine nu își dorește un păr care radiază de o strălucire sănătoasă? Ei bine, daca vei urma sfaturile noastre, cu siguranță vei avea un păr de care vei fi mândră.

1. Măști de păr homemade

Avocado, bere, maioneză, ouă, dar și alte alimente pe care le ai prin bucătarie pot fi niște măști grozave pentru păr! Cel mai simplu tratament pentru strălucire îl poți face chiar tu din albuș de ou, puțină miere și o lingură de ulei de măsline. Aplică pasta rezultată pe părul umed și ține-l acoperit o jumătate de oră, apoi spală-l cu șampon și clătește-l cu apă rece.

2. Atenție la uscarea părului

Alege un prosop moale cu care să îți acoperi ușor părul ud, având totodată grijă să nu îl freci de firele de păr, pentru a nu le smulge din greșeală. Acordă o atenție sporită metodei de uscare, care trebuie să fie cât mai blândă, pentru a păstra strălucirea naturală a părului.

3. Ia suplimente alimentare pentru strălucire

Încearcă un supliment alimentar special pentru sănătatea și strălucirea părului. Caută un tratament pe bază de aminoacizi, care stimulează producția de Keratină, ce ajută părul să crească sănătos, puternic și radiant.

4. Nu abuza de perie

Daca îți vei peria părul prea des, el va deveni fragil, iar astfel se va rupe mai ușor. Când vrei să îl aranjezi, folosește un pieptăn cu dinții lungi și rari, care nu îți smulge firele. În plus, firele de păr se vor grupa în șuvițe care vor străluci în lumină.

5. Sări peste o zi de spalare

Dacă te vei spăla prea des pe cap, vei înlătura uleiurile naturale ale părului, iar astfel își va pierde strălucirea. În cazul în care nu folosești
prea multe produse de styling, părul poate sta cu ușurință o zi întreagă fără a fi spalat.

De asemenea, nu îl spăla cu apă fierbinte, fiindcă aceasta duce la uscare excesivă, ci mai curând folosește apă calduță sau chiar rece, dacă o poți suporta. Astfel vei obține acel aspect glossy pe care și-l dorește orice femeie.

6. Evită căldura excesivă a aparatelor de styling

Placa de păr, uscător, ondulator… sigur ai așa ceva prin casă și apelezi la ele prea des fiindcă iar ai întârziat la serviciu iar părul tău stă în toate părțile. Ei bine, află că aceste dispozitive afectează sănătatea părului destul de grav, chiar dacă te scot uneori din impas. Încearcă să îți usuci părul cu aerul rece de la uscător doar dacă este nevoie, iar dacă nu, atunci lasă-l să se usuce natural. Așa îți vei salva vârfurile de la despicare, dar îi vei da și un plus de strălucire. În plus, cumpără-ți neapărat un spray cu protecție termică.

7. Tunde-ți părul în fiecare lună

Vârfurile despicate clar nu arată sănătos, iar cu atât mai puțin strălucitor, așa că tunde-le regulat pentru a avea un păr mătăsos și cu volum.

8. Închide-ți părul cu o nuanță

Culorile închise au o strălucire aparte, care nu se regăsește în nuanțele de blond, oricâte produse de strălucire ai folosi. De aceea te sfătuim să încerci o nuanță închisă la păr, de la castaniu până la brunet intens, iar părul tău va fi mai luminos.

9. Alege produse de îngrijire adecvate

Asigură-te că folosești șampon și balsam speciale pentru strălucire, dar care mai și hidratează. Nu sări peste balsam fiindcă acesta îi oferă părului tău strălucire, făcându-l să reflecte lumina într-un mod foarte subtil.

Poți caută și tratamente speciale sau măști pe bază de uleiuri naturale, menite să ofere strălucire părului, fără ca acesta să se îngrașe. Ai grijă să nu aplici uleiurile pe scalp, ci doar pe lungimea firului de păr.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *