9 alimente care iti intaresc sistemul imunitar
2018-08-27 00:17:04

O dieta sanatoasa si echilibrata este importanta pentru intarirea sistemului imunitar si prevenirea aparitiei diferitelor boli care provin dintr-un sistem imunitar slabit.

Daca te simti slabit, obosit si sensibil la infectii, acesta este momentul pentru a-ti intari sistemul imunitar. Sistemul imunitar este responsabil de protejarea corpului de bacterii, ciuperci si orice alta boala infectioasa.

Pentru a-ti intari sistemul imunitar, trebuie sa ai in vedere cativa factori. Acestia includ o viata sanatoasa fara prea mult stres. Ar trebui sa ai un program sanatos de somn. Si ar trebui sa ai o dieta echilibrata si sanatoasa.

In urmatorul articol, vom explica cateva alimente pe care ar trebui sa le cunosti. Acestea vor fi cel mai mare ajutor al sistemului tau imunitar.

1. Apa

Corpul tau trebuie sa ramana hidratat pentru a scapa de toxine. De asemenea, hidratarea ajuta la curatarea altor deseuri din corp.

In acelasi timp, a fi hidratat te ajuta sa scapi de infectii si protejeaza si curata caile respiratorii.

– Incearca sa bei 10-12 cani de apa in fiecare zi. Acest lucru te va mentine hidratat.

2. Usturoi

Pe langa aroma pe care o da alimentelor tale, usturoiul are proprietati antibacteriene si antivirale. Acestea sunt utile pentru consolidarea apararii.

– Usturoiul ofera, de asemenea, enzimelor corpului antioxidanti, potasiu, fosfor, zinc si calciu.
– De asemenea, iti intareste sistemul respirator si numarul de celule albe din sange.

3. Citrice

Lamai, mandarine, grapefruit, portocale si alte fructe care alcatuiesc familia de citrice sunt unele dintre cele mai recomandate alimente pentru intarirea sistemului imunitar.

Au o cantitate mare de vitamina C. Aceasta vitamina actioneaza ca un antioxidant. Prin urmare, acestea previn bolile respiratorii si accelereaza vindecarea lor.

Citricele ofera organismului mai mult decat vitamina C. Ele sunt pline cu fibre, potasiu, magneziu si calciu. Acestea sunt elemente nutritive importante pentru intarirea oaselor, muschilor si gestionarea sistemului nervos.

4. Miere

Mierea este folosita in general pentru a indulci alimente si bauturi. Dar, beneficiile sale merg mult mai departe decat gustul sau bun.

Are o mare varietate de antioxidanti. Acesti compusi ajuta la ameliorarea tusei, la ingrijirea plamanilor si la ameliorarea uscaciunii gatului. De asemenea, te scapa de flegma.

Pe de alta parte, mierea functioneaza ca un sedativ pentru sistemul nervos. Iti reduce colesterolul, iti ajuta digestia si, bineinteles, iti intareste sistemul imunitar.

5. Ceapa

Ceapa este unul dintre cele mai utilizate remedii naturale pentru combaterea infectiilor respiratorii si intarirea sistemului imunitar. Acest lucru se datoreaza proprietatilor sale de curatare si dezinfectare.

– Ceapa are vitamine, saruri minerale, sulf, magneziu, fier si sodiu.

– Ajuta la combaterea diabetului, a bolilor cardiace, a bolilor infectioase si a problemelor digestive.

6. Fructe si legume rosii

Culoarea fructelor si a legumelor iti spune ceva despre nutrientii si beneficiile pe care ti le ofera.

– Alimentele care au o culoare rosie sunt bogate in caroten si vitamina A. Acestea sunt perfecte pentru a-ti intari sistemul imunitar.

– Au antioxidanti care sporesc circulatia. De asemenea, actioneaza ca agenti de curatare prin eliminarea substantelor toxice din organism.

Iti stimuleaza si starea de spirit, protejeaza pielea de soare si incurajeaza regenerarea celulara.

In aceasta grupa de alimente gasim:

– Rosii

– Paprika

– Capsuni

– Cirese

– Pepene verde

– Mere rosii

– Zmeura

– Sfecla

7. Ciuperci

Ciupercile sunt perfecte pentru a-ti intari apararea. De asemenea, ofera organismului suficienta energie pentru a-si indeplini sarcinile zilnice.

Ele au proprietati antimicrobiene si antivirale. Acestea contin, de asemenea, potasiu. Din acest motiv, ele gestioneaza lichidele din corp, echilibreaza tensiunea arteriala si accelereaza metabolismul.

8. Alimente bogate in vitamina E

Daca ai nevoie sa-ti intaresti sistemul imunitar, urmatoarea grupa de alimente te va ajuta foarte mult.

– Migdale

– Varza Chard, spanac, broccoli

– Patrunjel

– Avocado

– Soia

– Seminte de floarea soarelu

– Papaya

– Masline

– Germeni de grau

Vitamina E iese in evidenta deoarece este un antioxidant puternic. Si stimuleaza sistemul tau imunitar.

– Consumul zilnic al acesteia te ajuta sa te protejezi de boli de inima, pierderea vederii si iti intareste parul.

In acelasi timp, are un rol foarte important in ingrijirea pielii, ajutand la vindecarea tesuturilor pielii.

– Din acest motiv, este recomandata pentru prevenirea petelor, ridurilor si acneei.

9. Alimente cu fier

Acest mineral este indispensabil daca vrei sa iti intaresti sistemul imunitar. Ajuta la tratarea si prevenirea anemiei. De asemenea, fierul reduce riscul de a suferi de oboseala si de slabiciune.

Este recomandat pentru ingrijirea pielii. Acest lucru se datoreaza faptului ca lupta impotriva radicalilor liberi si creste energia corpului.

Principalele surse dietetice de fier sunt:

– Carne rosie

– Fructe uscate

– Legume cu frunze verzi

– Fructe de mare

– Produse integrale

– Legume

– Peste

– Pui

– Stafide

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *