6 lucruri banale care pot declansa un infarct
2018-12-04 17:24:15

Infarctul, cunoscut si sub denumirea de atac de cord, apare in momentul intreruperii fluxului sanguin la nivelul cordului. Celulele miocardice mor subit din cauza lipsei de oxigen in timpul unui infarct.

Cu toate ca infarctul apare subit si nu poate fi premeditat, exista o serie de factori care faciliteaza aparitia atacului de cord. Alegerile pe care le facem zi de zi ne pot influenta starea de sanatate. Iata 6 lucruri aparent banale, care ne pot predispune unui infarct, in special in cazul in care suferim de boli cardiovasculare cronice.

Vremea rece

Cand iesim afara in frig si facem efort, spre exemplu atunci cand dam zapada cu lopata din fata casei, arterele se contracta. Cu cat acestea se contracta mai mult, cu atat inima trebuie sa lucreze mai intens pentru a-ti mentine temperatura corpului ridicata. Asadar, nu e exclus sa faci un infarct, daca ai deja predispozitie in acest sens.

Solutie: poti preveni o tragedie imbracandu-te foarte gros, pentru a ajuta organismul sa isi pastreze temperatura optima.

Lipsa somnului

Daca nu te odihnesti asa cum trebuie zile la rand, nu numai ca te vei simti epuizat, insa iti creste si riscul de a face un infarct. Potrivit studiilor, daca dormi mai putin de 6 ore pe zi, ti se dubleaza sansele de a face un atac de cord.

Solutie: Fa-ti un program care sa iti permita sa dormi 8 ore pe noapte. Daca ai probleme cu insomniile, incearca terapii alternative precum acupunctura, aromaterapia sau yoga.

O masa copioasa

Sprecialistii sustin ca inima se poate opri dupa o zi de excese alimentare. Nivelul de norepinefrina din sange creste atunci cand mancam in exces, iar aceasta crestere duce la accelerarea pulsului si la cresterea tensiunii arteriale.

Solutie: Nu manca repede si mult. Incearca sa consumi portii echilibrate de mancare, pe care sa le savurezi in liniste.

Emotiile puternice, fie ele pozitive sau negative

Emotiile puternice accelereaza rapid bataile inimii si cresc tensiunea arteriala, ceea ce inseamna ca sunt sanse mari sa apara un atac de cord. Studiile au scos la iveala faptul ca riscul de a face infarct este cel mai mare in primele 24 de ore dupa pierderea cuiva drag.

Solutie: Invata sa iti controlezi emotiile, practica respiratia abdominala si apeleaza, daca simti ca e nevoie, la ajutorul unui terapeut sau al unui prieten apropiat.

Migrenele

Daca suferi de migrene din tinerete, sansele de a face infarct sunt mari in cazul tau. Studiile indica faptul ca persoanele care sufera de migrene cu aura (tulburari de vedere ori de auz si echilibru) au probleme cardiace.

Solutie: Incearca sa tratezi migrenele cu tratamente naturiste, uleiuri esentiale si bauturi cu proprietati vindecatoare. De asemenea, poti face sport pentru a elibera tensiunea acumulata.

Gripa sau raceala

Daca esti racit, sistemul imunitar este ocupat sa lupte cu raceala, ceea ce inseamna ca esti vulnerabil. Lupta organismului cu virusul de raceala poate afecta arterele tale. Potrivit studiilor, daca suferi de infectii respiratorii, esti de doua ori mai predispus unui atac de cord.

Solutie: ajuta tratamentul medicamentos pentru raceala cu tratamente naturiste, precum cele pe baza de miere si scortisoara. Cu cat raceala este tratata mai repede, cu atat pericolul de infarct va disparea mai repede.

Ai suferit un infarct sau un accident vascular si te temi de o recidiva? Valorile mari ale colesterolului favorizeaza riscul de reaparitie a evenimentelor cardiovasculare majore!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *